Foredrag

ADAM JON KRONEGH

Arkivar / Rigsarkivet


Der findes spor efter alle, gemt i de mere end 450 kilometer arkivalier ved Rigsarkivet.

Forskellige FOREDRAG - hvad interesserer dig mest?

Undersøgelser, mest for advokater, ejendomsmæglere og forskere


Noget af det bedste ved at arbejde ved Rigsarkivet, er at "falde" over arkivalier som pludselig åbner for de mest utrolige historier.


F.eks. historien om danskeren Johan Frederik Carlsen, som omkom under den amerikanske borgerkrig i verdens første undervandsbåd: en utrolig historie om udlængsel og (dum)dristighed.


Eller da jeg blev kontaktet af en tidligere senator på de Vestindiske Øer, som havde hørt om en anonym dansk embedsmands ulykkelige skæbne i 1899, efter en  romantisk, men syndig og "naturstridig" affære...


Læs eventuelt artiklen om Johan Frederik her
Fra de støvede, velkendte gange i Rigsarkivet til pludselig at blive hvirvlet ind i en stor TV-produktion. Historier om helt almindelige og absolut usædvanlige mennesker og om deres skæbner - små og store stykker danmarkshistorie. 


Seriens første otte afsnit viser, at der kan være mange forskellige grunde til at afdøde og arvingerne har mistet kontakten. Således spiller Anden Verdenskrig, åndssvagelovgivningen, den manglende mulighed for at få en abort, en verdenskendt smuglerring og udvandring en rolle i programmerne


se her link til DRs hjemmeside

Arvingsundersøgelser: Hvordan udføres de, hvad er vigtigt at vide på forhånd og hvordan komme man bedst fra start så man til sidst kan samle de løse ender?


Tinglysningsundersøgelser: Hvordan finder man de gamle servitutter og hvad kan man lære om ejendommens udvikling?


Forskerservice: Rigsarkivet har fantastisk data som ikke har været indtænkt i forskningsprojekter. Måske har Rigsarkivet data til dit forskningsprojekt..har du undersøgt det?


foto: Morten Krüger

ARKIVALIA.dk


Autentiske arkivalier fra Rigsarkivet - historier om mennesker

© Copyright. All Rights Reserved.

KONTAKT


Griffenfeldsgade 10, 3. tv, 2200 København N

Email: info@arkivalia.dk

Bureau Ildhu - CVR.nr. 21 83 50 80